Karo sukelta žala aplinkai

MRU profesoriaus interviu Kataro televizijai

58 Aplinko valdymas Pereira A lJazeera Interviu 2
Profesorius Paulo Pereira duoda interviu Kataro televizijai

Mykolo Romerio universiteto (MRU) Aplinkos valdymo laboratorijos vadovas prof. Paulo Pereira interviu Kataro televizijos naujienų kanalui „Al Jazeera“ kalbėjo apie Rusijos sukelto karo Ukrainoje žalą aplinkai. Jis teigė, kad užsitęsusi Rusijos agresija Ukrainoje paveiks ne tik karo veiksmų aplinką, bet ir maisto pristatymą pasaulyje. „Ukraina yra pasaulio duonos krepšys. Karas kelia problemų maisto saugumui“, – sakė prof. P. Pereira dokumentinių filmų serijos „People and Power“ žurnalistui Nikui Lazaredesui. „Karas paveiks agrarinį sektorių, dirvožemį ir vandenį“, – pridūrė jis, paminėdamas, kad žmonės gali mirti dėl vandens trūkumo arba dėl kitų karo sukeltos žalos padarinių aplinkai.

 

Prof. P. Pereira kartu su tarptautine tyrėjų komanda, dirbančia MRU Aplinkos valdymo laboratorijoje, tyrinėja karo Ukrainoje poveikį dirvožemiui, orui ir visai gamtinei aplinkai. Pasak profesoriaus, vienas iš ilgalaikių karo padarinių – žemėje įstrigusios minos žemės ūkio paskirties plotuose Ukrainoje. „Minų pašalinimas užtrunka dešimtmečius. Tai yra didžiulė problema“, – pridūrė jis.

 

Interviu bus parodytas šį rudenį „Al Jazeera“ televizijos laidoje, transliuojamoje anglų kalba, kaip dokumentinės serijos, tyrinėjančios karo Ukrainoje poveikį aplinkai, t. y. programos „People and Power“, dalis. Parengta pagal MRU pranešimą.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.