Padėka prof. Teodorui Tamošiūnui

Birželio 20 d. Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje surengtas padėkos renginys, skirtas išreikšti dėkingumą už ilgametį darbą profesoriui (HP) dr. Teodorui Tamošiūnui.

Profesorius visą gyvenimą atidavė universitetiniams, akademiniams tikslams. Jam visada rūpėjo, kad universitetas plėtotųsi tiek nacionaliniu, tiek ir tarptautiniu lygiu, kad nuolat stiprėtų studijų programos, būtų užtikrinama studijų kokybė, atsirastų kuo daugiau mokslo ir praktikos sąsajų, augtų akademinės bendruomenės kompetencijos ir socialiniai ryšiai, būtų mezgami pasitikėjimu grįsti santykiai su regiono institucijomis ir verslu.

58 Teodoras Tamošiūnas su Vilniaus universiteto Šiaulių akdemijos kolegomis 3
Su kolegėmis iš Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos. Iš kairės: doc. dr. Rita Toleikienė, lekt.
Beatričė Poškuvienė, prof. dr. Laima Liukinevičienė, doc. dr. Solveiga Skunčikienė, prof. dr.
Teodoras Tamošiūnas, lekt. dokt. Anželika Gumuliauskienė, doc. dr. Vita Juknevičienė

Prof. dr. Teodoras Tamošiūnas nuo 1975 m. dirbo Šiaulių pedagoginio instituto, vėliau – Šiaulių universiteto, o po to – ir Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos dėstytoju. Per 32 administracinio darbo metus prof. dr. Teodoras Tamošiūnas ėjo buvusio Šiaulių universiteto prodekano, dekano, prorektoriaus ir katedros vedėjo pareigas. Universitete profesorius dirbo net 49-erius metus. Lietuvos Respublikos Seimo nario dr. Stasio Tumėno padėjėjas dr. Nerijus Ramanauskas perdavė profesoriui Lietuvos Respublikos Seimo medalį.

 

Prof. (HP) dr. T. Tamošiūnas universitetinei veiklai atidavė beveik 50 metų. Negailėdamas sveikatos ar laiko, įgyvendino įvairiausias mokslinių tyrimų iniciatyvas, būrė aplink save kompetentingų žmonių komandas, jas skatino ir įkvėpė. Pedagoginėje veikloje derino matematikos, viešojo administravimo, strateginės ir darnios regionų plėtros temas, parengė apie 140 mokslinių darbų ir kitų publikacijų apie regionų raidą, viešojo sektoriaus modernizavimą, vadovavo doktorantams, dalijosi darnaus strateginio valdymo žiniomis tiek su akademine bendruomene, tiek su regiono socialiniais partneriais, konsultavo juos, rengiant strateginius planus, atstovavo Šiaulių universiteto, o nuo 2021 m. – Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos viešojo administravimo krypčiai įvairiose nacionalinėse ekspertų komandose, buvo mokslinio žurnalo „Socialiniai tyrimai“ vyriausiuoju redaktoriumi.

58 Teodoras Tamošiūnas su Regiono pletros tarybos administracijos kolegomis 3
Teodoras Tamošiūnas su Šiaulių regiono plėtros tarybos administracijos darbuotojais. Iš
kairės: vyresnioji specialistė Daiva Žukienė, ekspertas Viktoras Strups, vyr. buhalterė Brigita
Milinavičienė, direktorius Valerijus Simulik

Į padėkos renginį susirinkę buvę ir esami kolegos, doktorantai, socialiniai partneriai, absolventai negailėjo šiltų žodžių, padėkų ir sveikinimų visą gyvenimą moksliniam darbui paskyrusiam prof. dr. T. Tamošiūnui, kuris šių metų rugpjūtį apsisprendė baigti akademinę karjerą.

Vilniaus universiteto mokslo metų pabaigos šventėje „Finis Anni Academici“ prof. dr. T. Tamošiūnas gavo asmeninę Vilniaus universiteto rektoriaus prof. dr. Rimvydo Petrausko padėką už ilgametį darbą.

 

Doc. dr. Vita Juknevičienė

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.