Startuoja nauja „Europos horizonto“ programos interneto svetainė

Nuo šiandien startuoja nauja programos „Europos horizontas“ (EH) interneto svetainė adresu europoshorizontas.lt, kurią sukūrė Lietuvos mokslo tarybos Nacionalinių kontaktinių asmenų (LMT NCP) grupė. horizonAugantis Lietuvos pareiškėjų susidomėjimas bei dalyvavimas didžiausioje Europoje bendroje mokslinių tyrimų ir inovacijų EH programoje, tapo postūmiu sukurti Lietuvos pareiškėjams pritaikytą interneto svetainę.

Naujoji EH programos svetainė – moderni, pritaikyta vartotojų poreikiams ir atitinka visus šiuolaikinėms svetainėms keliamus reikalavimus. LMT NCP grupės sukurta interneto svetainė sudarys galimybes platesniam visuomenės informavimui apie EH programos kvietimus. Pareiškėjai ne tik turės prieigą prie naujausių tematinių kvietimų, sužinos Europos naujienas ir iniciatyvas, bet ir galės registruotis bei dalyvauti jiems aktualiuose renginiuose, lengvai rasti neatlygintinai profesionalią pagalbą teikiančių NCP grupės narių kontaktus.

Pasak LMT NCP grupės vadovės Aurelijos Povilaikės, Lietuvos pareiškėjų įsitraukimas į EH programą įgavo pagreitį, todėl norėjosi pokyčio informacijos apie EH programą sklaidoje.

 

„Vienas iš pagrindinių interneto svetainės sukūrimo tikslų buvo informacijos surinkimas į vieną vietą. Išsigryninome, kad itin svarbu turėti internetinę erdvę, kurioje būtų pateikti skelbiami kvietimai, informacija apie nacionalinius ir tarptautinius renginius, pateikti paraiškų tinkamumo kriterijai bei nuolatinę ir įvairiapusišką pagalbą teiksiančios komandos kontaktai. Tikime, kad interneto svetainės idėjos išpildymas taps proveržio simboliu bei lems naują kūrybiškų ir novatoriškų siekių įgyvendinimo etapą“, – pažymi A. Povilaikė.

NCP grupė – tai Europos Sąjungos ir asocijuotų valstybių nacionaliniai kontaktiniai atstovai. Kiekvieno NCP tikslas – teikti pareiškėjams visapusišką pagalbą įvairiais mokslinių tyrimų ir inovacijų programos „Europos horizontas“ taisyklių taikymo ir dalyvavimo joje klausimais.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.