VILNIUS TECH ir LNTPA partnerystė: daugiau dėmesio žinių mainams, mentorystės ir kompetencijų stiprinimui

Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VILNIUS TECH) ir Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija (LNTPA) sutarė aktyviai bendradarbiauti stiprinant ekspertinių žinių mainus ir kuriant naujų kompetencijų ugdymo galimybes universiteto studentams bei dėstytojams. 

VILNIUSTECHrektoriusRKliukasirLNTPAprezidentasMStatuleviiusnuotrAleksoJauniaus
VILNIUS TECH rektorius Romualdas Kliukas ir LNTPA prezidentas Mindaugas Statulevičius, nuotr. Alekso Jauniaus

Bendradarbiavimo sritis ir akcentus susitikimo metu detaliau aptarė VILNIUS TECH rektorius prof. dr. Romualdas Kliukas ir LNTPA prezidentas Mindaugas Statulevičius.

„Ši partnerystė atveria naujas galimybes tobulėti ir įgyti naujų kompetencijų mūsų ateities kūrėjams – studentams, o tai leis ateityje, jau pabaigus studijas, tapti savo žiniomis pranašesniais darbo rinkoje. Neabejotinai šis bendradarbiavimas yra reikšmingas ir mūsų akademinei bendruomenei, mūsų universiteto ekspertams, kurie turės progą aktyviau dalintis savo mokslinėmis žiniomis bei įžvalgomis, sukaupta patirtimi prisidėti prie geresnių sprendimų įgyvendinimo“, – teigia VILNIUS TECH rektorius prof. dr. R. Kliukas.
Pasak VILNIUS TECH rektoriaus, siekiant paruošti lyderius darbo rinkai inžinerijos bei ir kitose srityse, svarbu neatitrūkti nuo sektoriaus aktualijų ir tendencijų, ieškoti sinergijos tarp mokslinių tyrimų, duomenimis paremtų sprendimų, tuo paremtų naujovių taikymo ir praktinio įgyvendinimo.
„Lietuvos NT rinkai, siekiančiai kokybiškos urbanistinės plėtros, būtini aukščiausios kvalifikacijos specialistai, inžinieriai, architektai. Todėl aktyvus bendradarbiavimas su VILNIUS TECH, pagrindine šių profesionalų kalve, yra pagrįstas ir logiškas žingsnis. Svarbiu akcentu šioje partnerystėje tampa jungtinės partnerių pastangos, ugdant sektoriui itin svarbius, aukščiausios kvalifikacijos specialistus. Kitas stiprus momentas organizacijų bendradarbiavime tampa sparčiai augantis NT rinkos dalyvių poreikis gauti ir savo veikloje pritaikyti VILNIUS TECH specialistų atliekamų mokslinių tyrimų, situacijų analizių rezultatus bei iš to atsirandančias rekomendacijas, išgirsti ekspertines išvadas“,  – teigia LNTPA prezidentas M. Statulevičius.
Pagal šią sutartį, universiteto darbuotojai bus kviečiami dalyvauti LNTPA ir jos narių organizuojamuose seminaruose bei specialistų tobulinimo kursuose, studentai turės išskirtinę galimybę Asociacijos narių bendrovėse atlikti praktiką, dalyvauti pažintinėse ekskursijose, susipažinti su praktine studijuojamos programos puse.
Taip pat bus skatinama mentorystė, tai yra VILNIUS TECH studentai galės gauti NT rinkos specialistų rekomendacijas rengiant akademinius darbus. Asociacija, remiantis šia partneryste, galės dalyvauti universiteto organizuojamuose kvalifikacijos kėlimo kursuose, siūlyti baigiamųjų darbų tematikas, dalyvauti Karjeros dienose.
Pasak M. Statulevičiaus, abiejų partnerių lūkesčiai ir siekiai yra apibrėžti siekiamybe įgyvendinti jungtinius sprendimus, kurie lems kokybišką ir protingą NT plėtrą Lietuvoje.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.