Vytauto Didžiojo universitetui – aukštas įvertinimas

Vytauto Didžiojo universitete (VDU) praėjusių mokslo metų pabaigoje dirbo Studijų kokybės vertinimo centro tarptautinė ekspertų grupė, kuri vertino universiteto veiklą. 60 VDU studentai universiteto šventėjeVertinimo grupei vadovavo prof. Philippe Dinkel. Grupės nariai: prof. dr. Daire Keogh, dr. Peter Wells, Renata Guobužaitė, Gaga Gvenetadze. Vertinimo sekretorė – Brenda Eade, koordinatorė – Kamilė Radzevičiūtė.

Visose kategorijose VDU buvo skirti aukšti įvertinimai, todėl universitetas akredituotas maksimaliam septynerių metų laikotarpiui. Ekspertai pripažino, kad universitetas išsiskiria visoje Europoje savo siūlomų studijų lankstumu, dalyvavimu Europos universitetų aljanse „Transform4Europe“, Ukrainos centro įkūrimu, aukšta mokslinių tyrimų ir infrastruktūros kokybe. Ekspertai skyrė VDU įvertinimą „labai gerai“ valdymo, studijų ir mokslo (meno) bei įtakos regioninei ir nacionalinei plėtrai kategorijose, o vertinimą „gerai“ – kokybės stiprinimo kategorijoje.

Pasak ekspertų grupės, susijungdamas su Aleksandro Stulginskio ir Lietuvos edukologijos universitetais, VDU sėkmingai išnaudojo šių universitetų sinergiją, pakilo darbuotojų atlyginimai. VDU yra aktyvus aljanso „Transform4Europe“ narys. Šis aljansas kuria ateities aukštojo mokslo viziją Europoje, suvienydamas 10 žemyno universitetų.

VDU sulaukė gero įvertinimo už studijų kokybę, platų siūlomų paslaugų spektrą darbuotojams ir studentams. Vertinimo išvadose išskiriamas universiteto įkurtas Ukrainos centras Vilniuje, kuriame per metus apsilankė net 24 tūkst. ukrainiečių. Šiame centre ukrainiečiams siūlomos įvairios kultūrinės, švietimo ir bendruomeninės veiklos. Tai – pirmasis tokio pobūdžio centras pasaulyje, kuris buvo įsteigtas bendromis Lietuvos Respublikos Prezidentūros, Ukrainos ambasados Lietuvoje ir VDU pastangomis.

Studijų ir mokslo bei meno veiklai buvo skirtas labai geras įvertinimas. Universitetas siūlo lanksčias, dinamiškas studijas, remiantis liberaliųjų menų tradicijomis, leidžiant studentams individualiai derinti savo studijas. Šis studijų lankstumas išskiria VDU iš kitų institucijų ne tik Lietuvoje. Ekspertų išvadose nurodyta, kad VDU siūlo puikias tarptautines galimybes studentams, dėstytojams, mokslininkams ir darbuotojams, pavyzdžiui, kaip „Transform4Europe“ narys.

Centro ekspertai labai gerai įvertino ir universiteto įtaką regioninei bei nacionalinei plėtrai. VDU, vykdydamas studijas, glaudžiai bendradarbiauja su įvairiais socialiniais partneriais ir remiasi jų rekomendacijomis. Universitetas siūlo itin plačias galimybes mokytis visą gyvenimą, kurios tenkina įvairiausių besimokančiųjų poreikius.

Studijų kokybės vertinimo centro išorinis vertinimas privalo būti atliekamas ne rečiau kaip kas 5 metai, o vertinimo rezultatai turi būti skelbiami viešai. Tai numatyta Lietuvos Respublikos mokslo ir studijų įstatyme (22 str. 5 d.). Parengta pagal VDU pranešimą

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.