Dekarbonizuoti ar išsaugoti valstybę?

Ar, gelbėdami planetą, prarasime valstybę, kai Rusija, Indija, Kinija ir kitos šalys toliau generuos milijonus kartų daugiau anglies dvideginio, nei mes sutaupysime, naudodami beprotiškas lėšas?

65 Almantas Stankūnas 1
Almantas Stankūnas

Šis klausimas skirtas ne tik Lietuvai, bet ir visai Europos Sąjungai. Atrodo, kad studijos rengėjai naudojosi keliomis beprotiškomis prielaidomis:

Lietuva privalo būti dekarbonizuota iki 2050 m., nepaisant to, kokios bus išlaidos ir kas vyks pasaulyje.

 

Pinigų kiekis – neribotas, nepaisant to, kokios būtų to pasekmės.

Nesvarbu, kad, spausdinant pinigus, gali kilti hiperinfliacija ir nauja ekonomikos krizė.

Nesvarbu, kad gali pritrūkti pinigų krašto apsaugai, medicinai, švietimui, socialinei apsaugai.

Nesvarbu, kad, branginant energiją, pramonė nepajėgs konkuruoti pasaulyje, žlugs ir rinkas perims Kinija, Indija ir dar daug įdomių šalių.

 

Kaip pavyzdys: tekste nuolat minimas žaliasis vandenilis. Bet juk jo gamyba ir naudojimas, esant dabartinėms technologijoms, padvigubina energijos kainas. Tuo tarpu alternatyvus požiūris turėtų būti toks: dekarbonizuojame tiek, kiek turime lėšų, atsižvelgdami į technologijų pažangą ir geopolitinį kontekstą. Akivaizdu, kad ir su dabartinėmis technologijomis galime padaryti labai daug. Tačiau, keliant kartelę aukštyn, neigiamos pasekmės gali didėti neproporcingai.

 

Dievas jau leido atimti protą vadinamiesiems „progresyvistams“, kurie iš tiesų turėtų būti vadinami regresyvistais-neomarksistais, dėl 100 ar daugiau lyčių, vaikų žalojimo, šeimų griovimo ir imigrantų įsileidimo. Tikrovė po truputį jau blaivina juos Švedijoje ir kitur, bet kol kas dar ne Lietuvoje. Viešpatie, neleisk suniokoti Lietuvą ir Europą iš tos pačios šaknies kilusiems žaliesiems su raudonu viduriuku. Artėjantys metai gali tapti lemiamu lūžio tašku. Susigrąžinkime Lietuvos valstybę! Susigrąžinkime Europą!

 

Almantas Stankūnas

Šaltinis: Pozicija.org, 2023 11 25

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.