Europos Komisija viziją „Lietuva 2050“ įvertino kaip pavyzdį kitoms valstybėms

Seimo Ateities komiteto prašymu, Europos Komisija itin palankiai įvertino Valstybės pažangos strategijos „Lietuvos ateities vizija „Lietuva 2050“ projektą. Europos Komisija teigia, kad tai yra puikus pavyzdys, kaip Europos Sąjungos valstybės ir visuomenės turėtų apmąstyti savo raidos iššūkius ir jiems pasirengti. Komisijos požiūriu, reikšminga tai, kad vizija „Lietuva 2050“ parengta kartu su mokslininkais, parlamentinių partijų, nevyriausybinių organizacijų ir verslo atstovais, piliečiais. Įvairių suinteresuotųjų šalių įsitraukimas ne tik padeda sutelkti protus, bet ir skatina prisiimti atsakomybę už šalies ateitį, pažymi Europos Komisija.

 

Lietuvos ateities vizija „Lietuva 2050“ parengta kaip Valstybės pažangos tarybos ir bendrakūrėjų pastangos nubrėžti valstybės raidos kontūrus ateinančiais dešimtmečiais. Piliečiai ir organizacijos siūlė vizijoje „Lietuva 2050“ didesnį dėmesį skirti miškų apsaugai, kultūros paveldui ir darniai miestų plėtrai, stiprinti Vilniaus universitetą, kaip pasaulinio lygio mokslo centrą, sukurti „Sodros“ investicinę platformą, įvardyti Rusijos imperialistinės politikos keliamą ilgalaikę grėsmę, teikė kitas ateičiai svarbias idėjas.

65 Lietuvos Respublikos Seimas
Lietuvos Respublikos Seimas. Visuotinė
lietuvių enciklopedija

„Devyniasdešimt procentų strategijos vertės ir iššūkių glūdi ne jos tekste, bet įgyvendinime, kuris neįmanomas be aiškios, personalizuotos lyderystės, – akcentavo Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras, buvęs Ministras Pirmininkas Aleksandras Abišala. – Todėl šiandien būtina kalbėti ne tik apskritai apie vizijos įgyvendinimą, bet ir apie jos įgyvendinimo valdymą.“

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.