Gyvenimo įgūdžių programos stabdymo rezultatai – per 100 tūkst. piliečių reikalavimas

Seimo narys dr. Mindaugas Puidokas kartu su Seimo nare Beata Pietkiewicz ir trijų vaikų mama Meida Šabūniene iniciatyvinės grupės vardu pristatė pagrindinius Gyvenimo įgūdžių programos (GĮP) stabdymo rezultatus.

 

64 Puidokas Mindaugas Seimo narys
Dr. Mindaugas Puidokas

Trijų vaikų mama ir GĮP stabdymo Lietuvos mokyklose iniciatyvinės grupės narė M. Šabūnienė pažymėjo didelį piliečių aktyvumą renkant parašus: „Per 3 mėnesius buvo surinkti 100 479 parašai, iš jų – 91 132 elektroniniai ir 9 347 ranka parašyti ant popieriaus. Prie akcijos prisijungė daugybė žmonių visoje Lietuvoje. Įgaliota per 100 tūkst. piliečių parašų „Ne Gyvenimo įgūdžių programai“ iniciatyvinė grupė ketina įteikti šį reikalavimą švietimo, mokslo ir sporto ministrui Gintautui Jakštui, kad jis atšauktų prieštaraujantį Konstitucijai 2022 m. rugpjūčio 24 d. įsakymą Nr. V-1269, dėl kurio gyvenimo įgūdžių pamokos tapo bendrojo ugdymo programos sudėtine ir privaloma mokiniams dalimi.

 

Seimo narė B. Pietkiewicz teigia: „Visų pirma, man, kaip mamai, pasipriešinimą kelia į programą įtrauktos kelių atvirai genderinę ideologiją palaikančių visuomeninių organizacijų rekomendacijos. Rekomendacijos nori atimti mano, kaip mamos, teisę ugdyti vaikus pagal savo įsitikinimus! Ypač tai svarbu šioje labai jautrioje srityje, nes suvokimas apie mamą, tėvą, šeimą yra pamatinis ir jo griauti nevalia. Genderizmu grįstos rekomendacijos ugdo iškreiptą suvokimą apie šeimą ir skatina pažinti seksualumą be gilesnių moralinių, emocinių ir dvasinių aspektų.“

 

Dr. M. Puidokas priminė, kad dar lapkričio mėnesį Seimo opozicinių frakcijų nariai kreipėsi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą, siekdami sustabdyti „gyvenimo įgūdžių“ pamokų neteisėtą privalomą mokymą mokyklose: „Surinkau kreipimuisi 34 Seimo narių parašus iš visų parlamento opozicinių frakcijų. Kreipėmės į teismą, siekdami teisinėmis priemonėmis atšaukti garsųjį švietimo ministro įsakymą, kuris Gyvenimo įgūdžių programos pamokas pavertė privalomomis Pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus, GĮP pamokos gali būti tik neformalaus ugdymo laisvai pasirenkamu dalyku. Jos nėra pagal savo turinį tokios pamokos, kaip fizika, matematika ar chemija, dėl to privalomomis būti negali.“ Ministras G. Jakštas turi galimybę išgirsti daugiau nei 100 tūkst. piliečių balsą ir, nebelaukdamas Vyriausiojo administracinio teismo sprendimo, atšaukti neteisėtą įsakymą.

Dr. Mindaugas Puidokas

Parengta pagal Seimo gruodžio 19 d. pranešimą

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.