Vilniaus universitetas kyla QS pasaulio universitetų reitinge

Šiemet Vilniaus universitetas (VU) iš vertintų 1403 aukštojo mokslo institucijų QS tvarumo reitinge pakilo į 474 vietą (pernai buvo 601) ir yra pirmoje vietoje tarp Lietuvoje reitinguotų universitetų. Pernai pirmą kartą pasirodęs QS tvarumo reitingas buvo sudaromas įvertinus du – poveikio aplinkai ir poveikio visuomenei rodiklius. Šiemet prisidėjo dar vienas – tvaraus valdymo rodiklis.

Aukštosios mokyklos poveikis visuomenei nustatomas, atsižvelgiant į penkias kategorijas: įdarbinimo galimybių, lygybės, gyvenimo kokybės, poveikio švietimui ir dalijimosi žiniomis. Poveikis aplinkai matuojamas, pasitelkus mokymosi tvarumo, institucijos tvarumo ir tvarumo tyrimų duomenis. Tvarus valdymas vertinamas, atsižvelgiant į tai, ar institucija vadovaujasi atviru sprendimų priėmimo principu, palaiko etišką organizacinę kultūrą, turi studentų atstovus universiteto valdymo struktūrose, finansinį skaidrumą. Pagal valdymo rodiklį VU yra 481 vietoje.

Poveikio aplinkai rodiklis atspindi, ar institucija rengia strategijas, atlieka mokslinius tyrimus ir vykdo edukacines veiklas, atsižvelgdama į aplinką. Šiam rodikliui nustatyti naudojami bendri QS reitingų, pačių universitetų, Nyderlandų analitikų „Elsevier“ ir pasaulinių organizacijų, tokių kaip UNESCO ir Pasaulio bankas, duomenys. Pagal poveikį aplinkai VU suteikta 254 vieta. Aukštųjų mokyklų poveikis visuomenei vertinamas, atsižvelgiant į įvairius institucijos veiklos aspektus, užtikrinant socialinę pažangą ir kokybišką švietimą. Pagal poveikio visuomenei rodiklį VU užima 492-ąją, o aukščiausią rezultatą pasiekė mokslo poveikio kategorijoje – 385-ąją vietą. Parengta pagal VU pranešimą

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.