Tęsiamas bendradarbiavimas su Pietų Korėjos ekspertais vystant ArtTech sektorių Lietuvoje

Vasario 19–22 dienomis Lietuvoje vieši Pietų Korėjos ekspertai iš Korėjos vystymo instituto (angl. Korea Development Institute), pirmadienį jie lankėsi Kultūros ministerijoje ir susitiko su kultūros viceministru Vygintu Gasparavičiumi.

Tai antrasis Pietų Korėjos ekspertų vizitas po praėjusį rudenį įvykusių pirmųjų susitikimų Lietuvoje įgyvendinant 2023–2024 m. žinių mainų programos (angl. Knowledge Sharing Program) projektą „ArtTech“ ekosistemos vystymas kultūros ir kūrybinėse industrijose Lietuvoje“.

Per šį vizitą Pietų Korėjos ekspertai susitiks su programų „Kūrybiška Europa“ bei „Europos horizontas“ atstovais Lietuvoje, asociacijos „Infobalt“, Inovacijų agentūros, „Invegos“, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos, įgyvendinančios projektą eKultūra, taip pat projekto ELVIS atstovais, kurie pasidalins kultūros išteklių skaitmeninimo bei skaitmenizacijos projektų patirtimi, planais. Pietų Korėjos ekspertams bus pristatytos europinio finansavimo galimybės ir inovacijos skatinant ArtTech sektorių.

 

Svečiai taip pat susipažins su Lukiškių kalėjimo konversija, jo pritaikymu kultūros ir kūrybinių industrijų poreikiams, lankysis Vilniaus knygų mugėje.

„Jau dabar ryškėja šio projekto naudos – jis telkia kultūros, mokslo, švietimo, vadybos, kitų sričių atstovus, dirbančius įvairiausiose institucijose bei organizacijose, bendram tikslui – sukurti gyvybingą inovacijų ekosistemą Lietuvoje ArtTech srityje. Suprantame, kad siekiant šio tikslo, būtina ir toliau auginti mūsų specialistų kompetencijas, konsultuojantis su daug šioje srityje pasiekusios Pietų Korėjos ekspertais. Taip pat yra labai svarbu kultūros ir kūrybinėse industrijose tinkamai išnaudoti vis augančias naujausių technologijų, įskaitant dirbtinį intelektą, galimybes“, – sako kultūros viceministras Vygintas Gasparavičius.

Šio projekto partneriai Lietuvoje – Baltic Film&Creative Tech Cluster, Lietuvos inovacijų centras, Inovacijų agentūra, AGATA, meno, rezidencijų ir edukacijos centras „Rupert“.

 

ArtTech – tai besivystanti inovacijų kultūros ir kūrybinių industrijų sektoriuje ekosistema, kurioje kūrėjai, kultūros ir meno organizacijos, startuoliai, smulkus ir vidutinis verslas kuria inovatyvius,  naujausiomis technologijomis grįstus sprendimus kultūros sektoriaus iššūkiams spręsti ar integruoja technologijas į kūrybinius procesus.

Žinių mainų programą (angl. Knowledge Sharing Program) administruoja Pietų Korėjos ekonomikos ir finansų ministerija.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.