Darbo formatų įvairovė – startuoliai siūlo verslams ieškoti tvariausių

Viskas vienu metu. Taip dažnai apibūdinama šiuolaikinė darbo rinka, kurioje po pandemijos įsitvirtinęs hibridinio darbo modelis papildomas naujausiomis technologijomis ir nežada niekur trauktis. AsociatyvinenuotraukadarbasnuotoliuPrie to prisitaiko ne tik veržliausios komandos, bet ir žmogiškųjų išteklių specialistai, kuriantys tinkamiausią aplinką ir vis daugiau dėmesio skiriantys tvaraus, į darbuotojo poreikius nukreipto motyvavimo praktikas.

„Hibridinis darbas mums kelia iššūkių, bet viską sprendžiame kviesdami darbuotojus valdyti savo darbotvarkę ir laiką. Priskiriame užduotį ir prašome įsivertinti kiek laiko truks ir pagal tai vėliau sprendžiame, kaip sekasi, darome periodinius susitikimus ir tai padeda paskirstyti atskaitomybes. Kartu su projektų vadovais rengiame analitiką, kur galime matyti projektų progresą“, – pastebi Tech-Park Kaunas inovacijų bendruomenėje veikiančio startuolio „Pixinn“ vadovas Marius Krajauskas.

 

Su mišraus darbo produktyvumo, užduočių planavimo iššūkiais susiduria ir kitos komandos. Nors dažniausiai užduotys ir jų delegavimas perkeliami bendradarbiavimo platformas, vien to nepakanka ir komandos kuria pačios bei išbando šviežiausias technologijas ir produktyvaus darbo metodikas.

„Technologijų įtrauktis kuriant patrauklią nuotolinę aplinką yra vienas iš esminių tendencijų startuolių bendruomenėse. Patraukli aplinka ne tik žmogiškuoju, bendruomenės aspektu, bet ir santykio su aplinka kontekste. Norime dirbti ne tik efektyviau, bet ir tvariau, tad galimybė taikyti inovatyvius sprendimus iš esmės keičia situaciją“, – sako „Interreg BSR“ programos „Distance Lab“ projekto Lietuvoje atstovė, Tech-Park Kaunas projektų ekspertė Irma Bagdonienė.

 

Lietuvių komandos iš vieno didžiausių mokslo ir technologijų parkų Baltijos šalyse Tech-Park Kaunas ir Lietuvos inovacijų centro apjungė jėgas su Skandinavijos šalių, Latvijos, Lenkijos universitetais, startuolių ir bendruomenėmis. Skirtingų sektorių kompetencijas apjungę ekspertai kuria skaitmeninę paslaugų platformą, skirtą mažoms ir vidutinėms įmonėms.

Pernai tarptautinės komandos sukūrė nuotolinio darbo organizavimą palengvinančių sprendimų prototipus ir šiemet juos testuoja su realiais vartotojais. „Kviečiame bendradarbiauti verslo organizacijas ir viešąsias įstaigas,ieškome komandų, kurios norėtų išbandyti ir įvertinti inovacijų kūrimą, komandų bendradarbiavimą, tvarumo audito apskaitą optimizuojančias priemones“, – sako I. Bagdonienė.

 

Vienas iš tokių bandomųjų prototipų yra tvaraus verslo kūrimo įrankis. Naudodamosios juo, komandos gali tobulinti savo verslo veiklos modelius, organizacijos valdymą tam, kad jie taptų tvaresni ir padidintų konkurencingumą. Šiuos įrankius galima išbandyti ir nuotolinėje aplinkoje.

„Dirbant nuotoliu taip pat galima tobulinti įmonės įgūdžius kurti ir palaikyti santykius su klientais. Siūlome universalią medžiagą, skirtą klientų patirties kūrimui, naujų pritraukimui, išlaikymui ir klientų aptarnavimo procesui gerinti“, – kviečia „Distance Lab“ atstovė.

Susipažinti su testuojamais įrankiais kviečiame: https://interreg-baltic.eu/project/distancelab/, Solutions sekcijoje.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.