MRU Studijų mugėje: nuo klasikinės teisės iki skaitmeninės animacijos programos

Kovo 28-29 d. Mykolo Romerio universitetas (MRU) dalyvavo renginyje „KARJERA & STUDIJOS Lietuvoje 2024“, vykusiame „Litexpo“, Vilniuje. Renginio metu būsimus studentus konsultavo Teisės mokyklos, Viešojo saugumo akademijos, Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto bei Viešojo valdymo ir verslo fakulteto atstovai, jiems taip pat talkino universiteto administracijos darbuotojai.

„Mykolo Romerio universitetas kiekvienais metais pasiūlo kažką naujo – nuo klasikinių teisės programų iki unikalių tarptautinių patirčių žaidimų skaitmeninės animacijos programos, kuri vykdoma kartu su Pietų Korėjos Dongseo universitetu. Turime ir didžiausią socialinių mokslų programų pasirinkimą psichologijos, edukologijos, valdymo ir kitose srityse“, – sakė MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė, pristatydama universitetą.

 

Pasak rektorės, bet kas, pasirinkęs MRU, pradės labai įdomią akademinę kelionę, kuri tęsis ne tik bakalauro ir magistrantūros studijose, bet ir vėliau – mokantis visą gyvenimą.

Besidominčius studijomis moksleivius konsultavęs MRU Viešojo valdymo ir verslo fakulteto Verslo ir ekonomikos instituto dėstytojas prof. dr. Tadas Limba įsitikinęs, kad į šią mugę atėję jauni žmonės ieško to, kas jiems labiausiai patinka, nes pagrindiniu prekės ženklu šiais laikais tampa studijų programos.

„MRU išskirtinumas, lyginant jį su kitomis aukštosiomis mokyklomis, yra siekis kurti demokratiškai ir liberaliai mąstančias asmenybes, vengiant radikalios mąstysenos, priimant pasaulį, koks jis yra“, – teigė prof. dr. T. Limba.

MRU dėstytojas prof. dr. Marius Laurinaitis pastebėjo kertinę, šiems laikams labai aktualią tendenciją, jog studijų mugė yra puiki galimybė pamatyti „gyvus“ – fizinio pavidalo dėstytojus, kol jų dar nepakeitė dirbtinis intelektas.

 

„Siūlyčiau paskubėti, nes jums liko tik keleri metai pamatyti gyvus dėstytojus priešais savo akis, nes mums visiems, kaip sako, grasina dirbtinis intelektas“, – moksleivius skatino MRU Teisės mokyklos dėstytojas, Teisinių technologijų centro vadovas.

Studijų mugėje MRU atstovai supažindino moksleivius ir jų tėvelius su priėmimo į universitetą tvarka, stojimų eiga, pasirengimu studijoms bei papasakojo apie studentišką gyvenimą. Moksleiviai ne tik aktyviai domėjosi savo ateities studijomis, bet ir dalyvavo universiteto socialiniuose tinkluose paskelbtame konkurse, suko Laimės ratą, kuriame turėjo galimybę laimėti įvairių prizų – nuo rašiklių iki savo pasidarytų užrašų knygučių. Moksleiviams taip pat buvo siūloma sužinoti apie save kažką naujo – savo pirštų antspaudų tipą, pažinti kriminalisto lagaminėlio turinį. Dalyvių akį traukė bei fotografuotis kvietė ir Viešojo saugumo akademijos pliušinis šuniukas Amsis.

MRU dėstytojai taip pat kvietė moksleivius domėtis ne tik studijomis, bet ir kitomis įdomiomis temomis. Prof. dr. Andrius Stasiukynas skaitė paskaitą „Laiko valdymas ir lyderystė“, prof. dr. Mykolas Simas Poškus pasakojo „Kaip nepavargti studijuojant?“, prof. dr. Marius Laurinaitis pravedė paskaitą „Ar pagalvojai, ką darysi, kai neliks grynųjų, o kriptovaliuta bus reguliuojama?“, o lektorius Gregoire Abi Chaker pristatė pranešimą „Teismo medicinos gydytojas apie teisės ir medicinos susikirtimo taškus“.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.