VU Šiaulių akademijoje duris atvers moderniausias šalyje Pedagogų rengimo centras

Kovo 26 d. 10.00 val. Šiauliuose vyks renovuoto Vilniaus universiteto (VU) Šiaulių akademijos Pedagogų rengimo centro atidarymas. Į naujausias tendencijas ir poreikius atitinkantį centrą traukiniu Vilnius–Šiauliai atvyksiantis VU rektorius prof. Rimvydas Petrauskas lydės ir švietimo ministrą Gintautą Jakštą bei susiekimo ministrą Marių Skuodį.

Viena iš VU Šiaulių akademijos stiprybių – pedagogų ir švietimo pagalbos specialistų rengimas Lietuvai. Po integracijos ir VU lėšomis atlikto pagrindinio pastato dalies modernaus remonto akademija tapo dar labiau pasirengusi ruošti geriausius pedagogikos specialistus. Naujausia įranga ir laboratorijos pedagogikos studijų programų studentams ir kvalifikaciją tobulinantiems šalies mokytojams užtikrins aukštą studijų kokybę europinio lygio bazėje.

 

„Šiuolaikiška, moderni ir į studentų gerovę orientuota renovacija leido geriau pritaikyti erdves studijoms ir mokslui. Pagal naujausius standartus įrengti dėstytojų ir studentų grupių darbo kambariai, poilsio erdvės, būtinos studijų priemonės. Turime daug studentų iš įvairių miestų ir rajonų, dalis persikvalifikuoja, todėl studijas nuo šiol labai kokybiškai galėsime organizuoti hibridiniu būdu – įrengta net 12 hibridinių auditorijų. Kadangi Pedagogų rengimo centras Šiauliuose žinomas Lietuvoje dėl specialiosios pedagogikos ir logopedijos – įrengtos laboratorijos su naujausiomis ir svarbiausiomis studentams tai sričiai reikalingomis priemonėmis“, – sako VU Šiaulių akademijos direktorė prof. Renata Bilbokaitė.

Susirinkusius į VU Šiaulių akademijos renovuoto Pedagogų rengimo centro atidarymą sveikins VU rektorius prof. R. Petrauskas, Šiaulių akademijos direktorė prof. R. Bilbokaitė. Atidaryme dalyvaus Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministras G. Jakštas ir susisiekimo ministras M. Skuodis.

 

Delegacija iš Vilniaus traukiniu į Šiaulius atvyks 9 val. VU Šiaulių akademijos Pedagogų rengimo centro atidarymas vyks kovo 26 d. 10.00 val. P. Višinskio g. 25, Šiauliuose. Kviečiame žurnalistus dalyvauti atidarymo renginyje.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.