VDU atstovai Egipte aptarė bendradarbiavimo galimybes

Praėjusią savaitę Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) rektorius prof. Juozas Augutis ir VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto dekanas prof. Šarūnas Liekis lankėsi Egipte, kur jie surengė svarbius bendradarbiavimo vizitus Britų universitete Egipte, Egipto informatikos universitete, Senghor universitete Aleksandrijoje, Aleksandrijos graikų-romėnų muziejuje ir Aleksandrijos bibliotekoje.

434773879 763351592599827 5360492890844422493 nVizito pradžioje svečiai apsilankė Britų universitete Egipte (Kairas), Politikos mokslų katedroje, kur buvo surengta apskritojo stalo diskusija su studentais. Vėliau VDU rektorius prof. J. Augutis ir PMDF dekanas prof. Š. Liekis susitiko su Britų universiteto Egipte prezidentu prof. Mohamed Loutfi ir aptarė galimas bendradarbiavimo kryptis bei konkrečius tolesnius žingsnius.

VDU atstovai taip pat susitiko ir bendradarbiavimą aptarė su Egipto informatikos universiteto (EIU) prezidente prof. Reem Bahgat bei EIU vadovybe, taip pat – su Senghor universiteto Aleksandrijoje prezidentu prof. Thierry Verdel, Aleksandrijos graikų-romėnų muziejaus direktore Dr. Wala’a Moustafa ir Aleksandrijos bibliotekos gen. direktoriumi prof. Ahmed Zayed bei bibliotekos vadovybe.

Susitikime su Aleksandrijos bibliotekos atstovais buvo nutarta stiprinti ryšius tarp Egipto ir Lietuvos bei užmegzti universiteto ir bibliotekos bendradarbiavimą kultūriniuose, edukaciniuose ir moksliniuose projektuose, dokumentų skaitmenizavimo, leidybos srityse, taip pat planuojama vykdyti mokslininkų mainus.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.