NASA pasirinko partnerius Marso kolonijos pastatų prototipams sukurti

NASA apsisprendė, su kokiomis įmonėms bendradarbiaus, besiruošdama pilotuojamam skrydžiui į Marsą bei Marso kolonijos įkūrimui.

Atrinktos šešios bendrovės, kurios dalyvaus NASA programoje NeXTstep ir kurs antžeminių modulių,  tinkamų pirmiesiems kolonistams įsikurti Raudonojoje planetoje,  prototipus. Apie tai rugpjūčio 10 dieną paskelbė portalas „The Verge“.

 

boeing_Mars
Gyvenamojo modulio prototipas. Nuotrauka: „Boeing“

Šios įmonės – visos iš JAV: „Bigelow Aerospace“ (Las Vegasas), „Boeing“ (Pasadena), „Lockheed Martin“(Denveris), „Orbital ATK“ (Dalasas), Sierra Nevada Corporation Space Systems (Luisvilis) ir Colorado NanoRacks (Vebsteris). Jos per du metus turėtų pateikti Marso kolonijos statinių prototipus.

Sutartyje su NASA numatyta, kad kuriami turi būti ne tik gyvenamieji moduliai, bet ir infrastruktūros objektai bei transporto priemonės. Bendra sutarčių vertė –  65 milijonai JAV dolerių, tačiau programoje dalyvaujančios įmonės turės prisidėti ir savo lėšomis, padengdamos ne mažiau kaip 30 procentų išlaidų.

Pilotuojama misija į Marsą jau įtraukta į ilgalaikius NASA planus, ir ši agentūra kartu su partneriais specialiai šiam tikslui kuria ypač galingą raketą SLS (Space Launch System) ir pilotuojamą erdvėlaivį „Orion“. Pirmasis skrydis į Marsą planuojamas maždaug 2030-aisias.

NASA announces aerospace partners for its deep space habitats

 

Daugiau:

NASA pasiūlė pažaisti

Augalai, išauginti grunte, panašiame į Marso, pasirodė tinkami maistui

Marsaeigio „Curiosity“ misija. Ką naujo sužinojome apie Marsą?

Degalų prie Mėnulio papildymas gali gerokai palengvinti pilotuojamas misijas į Marsą

NASA siūlo Venerą tirti dirižabliais

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.