Naujas vaizdo žaidimas mokys elektrotechnikos pagrindų

Kembridžo universiteto mokslininkų sukurtas naujas vaizdo žaidimas padeda išmokti elektrotechnikos pagrindų, sprendžiant įvairias užduotis.

wiredeKaip nurodo žaidimo autoriai, jų pagrindinis tikslas – paskatinti moksleivius studijuoti inžinierines profesijas.

 

Žaidimas, pavadintas „Wired“, yra nemokamas, ir gali būti įsidiegtas kompiuteryje arba žaidžiamas interneto naršyklėje.

 

„Vaizdo žaidimai yra puikus būdas mokytis, ir „Wired“  – to pavyzdys, nes jis moko elektrotechnikos pagrindų, leisdamas atvaizduoti grandines ir parodyti jų elementų tarpusavio sąryšius“, – teigia Diarmidas Campbelas (Diarmid Campbell), vienas iš šio žaidimo kūrėjų iš Kembridžo universiteto inžinerijos fakulteto. „Žaidimas sukuria vis sudėtingėjančius iššūkius, kiekvieną naują paremiant prieš tai išspręsta užduotimi. Jis, kaip ir daugelis vaizdo žaidimų, motyvuoja pereiti į vis sudėtingesnį lygį, tačiau tuo pačiu, jau skirtingai nei daugelis vaizdo žaidimų, ir išmoko suprasti elektrines grandines. Žaidimas „Wired“ bus pristatomas per žaidimų tinklalapius, todėl jis turi būti toks pat įdomus, kaip ir kiti vaizdo žaidimai. Mes tikimės, kad žaidimas paskatins žaidėjus susidomėti šia sritimi, o gal net padės pasirinkti profesiją“.

Diarmidas Campbelas yra ne naujokas kompiuterinių žaidimų srityje – jis žaidimų pramonėje beveik du dešimtmečius, kūrė žaidimus „PlayStation“ ir „Xbox“.

„Wired“ žaidėjai sužinos apie jungiklius, įtampą, srovę, varžą, ir tai padarys ne analizuodami formules, kaip vadovėliuose, bet klaidų ir bandymų būdu – patys sujungdami grandines, ir taip spręsdami užduotis, leidžiančiomis pereiti į kitą kambarį.

Mes su elektros įrenginiais susiduriame kiekvieną dieną, bet mokytis apie elektrą nėra lengva – ji yra abstrakti, nelengvai suvokiama ir mokymasis reikalauja daug praktikos.

Šis žaidimas turėtų sumažinti atotrūkį tarp teorinių žinių ir praktinių įgūdžių, suteikdamas žaidėjams intuityvų supratimą apie tai, kas vyksta elektros grandinėse.

 

 

 

Žaidimo naršyklės versija: wiredthegame.com

Kompiuteryje įdiegiama programa: store.steampowered.com/app/885470/Wired/

 

Daugiau:

Inovatyvūs mokymo metodai: mokytojams pamokose siūlys pasitelkti vaizdo žaidimus

Dirbtinis intelektas pagal kelių minučių trukmės kompiuterinio žaidimo vaizdo įrašą gali atkurti jo programą

Kurdami virtualios realybės žaidimus studentai įkvėpimo sėmėsi ir iš mito apie Kauno drakoną

„Microsoft“ mokys vaikus programuoti, pasinaudodama populiariu žaidimu „Minecraft“

Kokį poveikį mums daro vaizdo žaidimai?

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.