Kuriama dirbtinio intelekto sistema, kuri pati galėtų programuoti

Dirbtinio intelekto kūrėjų svajonė – kad jis sugebėtų pats kurti kompiuterines programas.

deepcoder
Neuronų tinklas vetina tikimybes, kurie kurios funkcijos iš 9 programų būtų tinkamos naujai rašomai programai. Jei skaičiai kadratuose yra artimi vienetui, funkcija yra tinkama, jei artimi nuliui – netinkima. Iliustracija: „DeepCoder: Learning to write programs“

Kembridžo universiteto ir „Microsoft Research“ tyrėjai mėgina tai įgyvendinti: jie paskelbė straipsnį, „DeepCoder: Learning to write programs“ (DeepCoder: Mokantis rašyti programas“,  aprašantį „DeepCoder“  – mašininio  mokymosi sistemą, kurios tikslas – rašyti programinį kodą.

„DeepCoder“ naudoja metodą, vadinamą programos sinteze: ji kuria naujas programas, sujungdama jau egzistuojančio programinio kodo eilutes, paimtas iš kitų programų, panašiai, kaip tai gali daryti ir programuotojai. Analizuodama kiekvieno kodo fragmento įvesties ir išvesties duomenis, „DeepCoder“ sprendžia, kurie fragmentai yra tinkami, norint pasiekti numatytą rezultatą.

 

Autoriai savo darbe siūlo dvi idėjas: išmokti dirbtinio intelekto sistemą programinės įrangos koduose aptikti jau sukurtus būdus, kurie yra bendri duotos problemos sprendimui ir integruoti neuronų tinklus su paieškos technologijomis.

 

Tačiau jos turi ir apribojimų: kol kas „DeepCoder“ sintetinamos programos gali spręsti tik paprasčiausias problemas, nes analizuoja tik trumpus kodų gabaliukus. Dauguma realių užduočių reikalauja daug sudėtingesnių algoritmų, pavyzdžiui, dinaminio programavimo ir paieškos, kurios kol kas „DeepCoder“ pasiekti negali.

Vis dėlto, autorių teigimu, „DeepCoder“ yra perspektyvi kryptis, ir mes esame optimistiškai nusiteikę dėl perspektyvos ateityje sukurti dirbtinio intelekto sistemą, kuri galėtų sintetinti kompiuterines programas.“

Mokslininkų tikslas yra sukurti sistemas, kuriomis naudodamiesi žmonės, neturintys programavimo patirtis, galėtų tik suformuluoti uždavinį, kokiam tikslui programa bus naudojama, o sistemos, tokios kaip „DeepCoder“, galėtų sukurti reikiamą programą, taip žymiai sumažindamos kūrimo laiką ir kainą.

Jos ieškotų milžiniškose duomenų bazėse kodų fragmentų, juos jungtų ir programas galėtų sukurti per sekundes.

 

DeepCoder: Learning to write programs

Microsoft Research, University of Cambridge work on DeepCoder to write its own code

 

Daugiau:

Dirbtinis intelektas sukūrė pirmąją melodiją

Dirbtinis intelektas – jūsų asmeninis grafikos dizaineris

Robotų revoliucija: intelektualios automatizuotos darbo jėgos didėjimas

VU mašininio vertimo sistema – kelias, kuriuo keliauti gali visi

„Google“ kuria naują vaizdo sintezės metodą

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.