NASA sumontavo įrašą, kaip atrodytų nusileidimas ant Plutono paviršiaus

NASA „New Horizons“ zondo komanda iš nuotraukų, gautų šiam zondui skriejant pro Plutoną, sumontavo įrašą, kaip atrodytų zondo nusileidimas ant šios nykštukinės planetos.

„New Horizons“ zondas neturėjo tikslo nusileisti – jis nebuvo tam pritaikytas, taip pat jo greitis prie planetos buvo per didelis, todėl neabejotinai būtų sudužęs. Tačiau atsiųstų didelės skiriamosios gebos nuotraukų pakako sumontuoti šiam įsivaizduojamam nusileidimui. Maždaug šimtas panaudotų nuotraukų buvo padarytos prieš metus, 2015 metų liepos mėnesį, kuomet zondas buvo arčiausiai Plutono.

https://youtu.be/GKmixf1pC2w

 

Pagrindinė „New Horizons“ užduotis – tirti Plutoną bei jo palydovus. Šiuo metu jis tolsta nuo šios planetos ir 2019 metais turėtų pasiekti dar vieną nedidelį Saulės sistemos dangaus kūną – objektą, pavadintą 2014 MU69, esantį Kuiperio asteroidų juostoje. Jis yra 30-45 kilometų skersmens ir apie Saulę apskrieja per 293 metus.

O 2016 metų liepos 19 dieną šiame zonde esantis  1991 metų leidimo 29 centų vertės pašto ženklas “Pluto Not Yet Explored”  (Plutonas dar neištirtas) pateko į Gineso rekordų knygą, kaip toliausiai nuo Žemės nukeliavęs pašto ženklas.

pasto zenklas Plutonas

 

New Horizons

 

Daugiau:

Chaotiškas Plutono palydovų judėjimas

„New Horizons“ artėja prie Plutono

NASA paskelbė trečios pagal dydį Saulės sistemos nykštukinės planetos vaizdo įrašą

Plutonas iš arti

Kazimieras Černis ir Richardas Boylas atrado naują asteroidą

Augalai, išauginti grunte, panašiame į Marso, pasirodė tinkami maistui

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.