„Intel“ paskelbė netrukus išleisianti pirmuosius lustus, skirtus dirbtinio intelekto sistemoms

„Intel‘ generalinis direktorius Brianas Krzanichas (Brian Krzanich ) sako, kad jo kompanija nori būti kompiuterinių lustų, skirtų dirbtinio intelekto sistemoms, priešakyje.

Jis šį antradienį interviu „Wall Street Journal“ pranešė, kad bendrovė kuria ypač greitą lustą, specialiai pritaikytą dirbtinio intelekto sistemoms, ir bendradarbiauja su „Facebook“ bei kitomis didžiosiomis interneto įmonėmis, kurios taip pat investuoja į dirbtinio intelekto tyrimus.

Nervana„Intel“ naujasis gaminys – „Nervana Neural Network Processors“ šeimos procesoriai, kurių pirmąjį korporacija planuojaišleisti jau šių metų pabaigoje.

„Manau, kad mes esame tik transformacijos pradžioje“, – sakė Brianas  Krzanichas, diskutuodamas, kodėl „Intel“ nutarė investuoti į neuronų tinklų veiklą imituojančius lustus.  „Dirbtinio intelekto pasirodymas gali būti tam tikra prasme panašus į Internetą praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio pradžioje, ir reikšti tokius pat ar dar didesnius pokyčius“.

 

Duomenų ir jutiklių valdymui realiu laiku reikia sklandžiai apdoroti milžiniškus duomenų kiekius. Čia svarbų vaidmenį vaidina „debesų“ technologijos, todėl „Intel“, bendradarbiaudama su „Facebook“ ir kitomis kompanijomis, valdančiomis didelius duomenų srautus, sukūrė praktiškai naują lustą, kuris atitiktų tokius poreikius.

„Tai kol kas pirmasis silicio gabaliukas“ – sakė Krzanichas, „tačiau planuojama visa jų šeima, ir „Facebook“ padeda mums šiame kelyje“.

 

„Intel“ svetainės tinklaraščio įraše Brianas Krzanichas teigia, kad, jo nuomone, šie lustai leis sukurti dirbtinio intelekto sistemas, kurios padės transformuoti sveikatos apsaugą, socialinę žiniasklaidą, kurti saugius autonomiškus automobilius, daryti tikslias oro prognozes.

 

Naujasis lustas kuriamas jau daugiau nei trejus metus, o pirmasis naujosios „Nervana“ šeimos narys turėtų pasirodyti jau netrukus – dar šiais metais.

Be abejo, ne tik „Intel“ siekia įvaldyti neuronų tinklus. „Google“ taip pat kuria savo lustą, pritaikytą dirbti su „debesų“ technologijomis, pavadintą „Tensor Processing Units“, o grafikos plokščių gamintoja „Nvidia“ mėgina pritaikyti neuronų tinklų technologiją savo grafikos apdorojimo procesoriuose.

 

Daugiau:

Dirbtinis intelektas vaizduotės spąstuose – jis bus kitoks nei tikimės

„Robotų intelektas 2017“: robotų varžybose geriausiai pasirodė du lietuvių robotai

Dirbtinis intelektas sukūrė pirmąją melodiją

„Intel“ žengia žingsnius, leisiančius užsitikrinti vietą rinkoje pokompiuteriniame pasaulyje

Dirbtinis intelektas gali analizuoti gravitacinius lęšius 10 milijonų kartų greičiau, nei iki šiol

Stebėti žiniasklaidą Lietuvoje pirmą kartą padeda dirbtinis intelektas

Muzikos kūrėjai gali pamėginti pagroti duetu su dirbtinio intelekto sistema

Kuriama dirbtinio intelekto sistema, kuri pati galėtų programuoti

Dirbtinis intelektas – jūsų asmeninis grafikos dizaineris

Dirbtinis intelektas pagal kelių minučių trukmės kompiuterinio žaidimo vaizdo įrašą gali atkurti jo programą

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.