Elonas Maskas pranešė įkūręs firmą „Neuralink“

„Tesla“ vadovas ir inovatorius Elonas Maskas  (Elon Musk) paskelbė, kad Kalifornijoje įregistruotas startuolis „Neuralink“, kuris kurs technologiją, skirtą tiesiogiai sujungti žmogaus smegenis su kompiuteriu.

Bendrovė, įregistruota kaip medicininių tyrimų įmonė, o jos darbai apibūdinami kaip esantys „labai ankstyvose stadijose“, turėtų kurti mažyčius elektrodus ir lustus, kuriuos būtų galima implantuoti į smegenis.

 

Ši technologija galėtų būti naudojama ir ligų atvejais, gydant tokias ligas kaip epilepsija, depresija, siekiant pagerinti atmintį, tačiau ateityje galėtų žmogui suteikti ir papildomą bei dirbtinį intelektą.

Pasak „Wall Street Journal, įmonėje, tiesiogiai finansuojamoje  Elono Masko, jau dirba keli pasaulinio lygio mokslininkai.

Tviterio žinutėje Elonas Maskas aptvirtino šią naujieną, ir pranešė, kad daugiau detalių turėtų būti paskelbta maždaug po savaitės portale WaitButWhy, kuriame skelbiamos įvairios idėjos, neretai ir komiksų forma.

Masko tvitas

Maskas ir anksčiau yra kalbėjęs smegenų ir kompiuterio sąsają, įskaitant interviu CodeConference 2016 metais, kuomet jis sakė, kad jau dabar žmonės tampa kiborgais, dėka išmaniųjų telefonų ir kitų įrenginių, kurie suteikia mums beveik tiesioginę prieigą prie informacijos.

„Šiuolaikinis žmogus turi daugiau galimybių nei JAV prezidentas prieš 30 metų. Tačiau viena iš liekančių didžiausių apribojimų –tai įvesties ir išvesties sąsaja. Žmonės informaciją įveda klaviatūra, taip lėtai, kad tai niekaip neatitinka kompiuterių darbo greičio. Tai nepalyginama su kompiuteriu, galinčiu gauti ir apdirbti gigabaitus per sekundę. Efektyviai sujungus smegenis su kompiuteriu, mes panaikintume šį apribojimą. Tai veiktų panašiai, kaip dabar smegenys siunčia signalus į įvairius organus, tik šiuo atveju jie būtų perduodami kompiuteriui“.
Elonas Maskas yra laikomas didžiausiu Silicio slėnio vizionieriumi – be „Tesla“ elektromobilių gamyklos, jis vadovauja ir įmonei „Space X“, kuriančiai daugkartinio panaudojimo kosmines raketas, inovatyvaus transporto įmonei „Hyperloop“ – pagal šią technologiją, tunelyje su išretintu oru transporto priemonė galėtų judėti greičiau nei tūkstančio kilometrų per valandą greičiu, stato didžiausias pasaulyje akumuliatorių gamyklas „Gigafactory“.

 

Daugiau:

Elonas Maskas atskleidė žmonių kolonijos Marse įkūrimo planus

„Tesla Motors“ leis naudotis savo technologijomis ir kitiems gamintojams

Dirbtinis intelektas sukūrė pirmąją melodiją

Muzikos kūrėjai gali pamėginti pagroti duetu su dirbtinio intelekto sistema

Nauja sensorinė medžiaga leis daug tiksliau skaityti biologinius žmogaus organų skleidžiamus signalus

Atskleista, kaip tik dviejų sraigių smegenų neuronų grandinė valdo sprendimų priėmimo procesą

Naujas IBM lustas, imituojantis žmogaus smegenų darbą

Dronas su specialiu lustu gali mokytis skrydžio metu

Robotų revoliucija: intelektualios automatizuotos darbo jėgos didėjimas

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.